1. Novsport
  2. Лека атлетика
  3. 1000 атлети ще участват на първенствата в Добрич

1000 атлети ще участват на първенствата в Добрич

Над 1000 състезатели от всички възрастови групи са вече в Добрич за участия в първенствата по лека атлетика в зала от днес до 11 февруари. Това се налага заради затворената в очакване на ремонт зала „Фестивална” в столицата

1000 атлети ще участват на първенствата в Добрич

 

Над 1000 състезатели  от всички възрастови групи са вече в Добрич за участия в първенствата по лека атлетика в зала от днес до 11 февруари. Това се налага заради затворената в очакване на ремонт зала „Фестивална” в столицата.

На 8 и 9 февруари по програма в Добрич ще се проведе държавното индивидуално първенство (ДИП) за юноши и девойки младша възраст и за момичета и момчета под 16 г. На 9-и февруари от 18 ч започва и 43-ото идание на турнира за мъже и жени „Академик”, който за първи път ще се проведе извън София. На 10-11 февруари в Добрич ще се проведат ДИП за юноши и девойки старша възраст и мъже и жени. След тях ще бъде определен националния тим за участие на балканиадата в зала в Истанбул (18 февруари).

В залата в Добрич се подготвят от началото на годината и националите ни по лека атлетика. Техният лагер в Добрич ще продължи до световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул (9-11 март 2012).

Президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов се срещна с кмета на община град Добрич Детелина Николова, за да й благодари за усилията, които полага за да е отоплена залата и да могат хотелите в областта да поемат всички състезатели. „Специално благодарих на госпожа Николова, че независимо от тежката обстановка в страната успя да осигури отпление в залата позволяващо първенствата във всички възрасти да се проведат при много добри условия и всички атлети да имат места в хотелите, коментира Карамаринов.

В знак на благодарност Карамаринов подари на кмета на Добрич екип на националния тим по лека атлетика. Детелина Николова и президентът на БФЛА разговаряха и за бъдещите проекти на общината и федерацията.