1. Novsport
  2. - Национален отбор
  3. ?1000 взел съдията от контролата с Естония

?1000 взел съдията от контролата с Естония

По хиляда евро хонорар на съдия е изплащала мистериозната компания „Фути медия интернешнъл", която организира станалите скандални приятелски мачове България - Естония (2:2) и Латвия - Боливия (2:1) на 9 февруари в Анталия.

?1000 взел съдията от контролата с Естония
По хиляда евро хонорар на съдия е изплащала мистериозната компания „Фути медия интернешнъл", която организира станалите скандални приятелски мачове България - Естония (2:2) и Латвия - Боливия (2:1) на 9 февруари в Анталия. Четирите отбора заподозряха манипулация за черно тото чрез реферите, които отсъдиха 7 дузпи в двете контроли.
 
В разследването на ФИФА се оказва, че съдийската бригада на босненеца Кенан Байрамович по собствени признания е прибрала по 1000 евро на човек за Латвия -Боливия. Предполага се, че толкова са взели унгарският арбитър Колош Ленгиел и помощниците му за България - Естония.
 
Тарифите за приятелски мачове са между 700 и 4000 евро според категорията на рефера във ФИФА и УЕФА. А босненците и унгарците нямат лиценз да свирят изобщо мачове в професионалния футбол. И след пламването на скандала бяха изхвърлени от своите федерации.
 
ФИФА дори подозира, че в босненската съдийска тройка на Латвия - Боливия един от реферите е бил „фалшив", тоест не отговарял на представената самоличност. За да бъдат разпознати и идентифицирани арбитрите, се наложило от федерацията на Босна да изпращат снимки и характеристики на „лошите момчета в черно". Подозира се, че те са взели под масата значително повече от 1000 евро хонорар, ако наистина са участвали в манипулацията на резултата.
 

Претенциите, най-вече от Естония, гласят - реферите са свирили толкова дузпи, за да има във всеки от двата мача поне 3 гола. И чрез този „поръчан залог" някой да спечели големи пари от черно тото. 

„Отбор на надеждата“ с 4 точки във втория ден на Homeless World Cup

Българският тим загуби с дузпи от Англия след 6:6 и разби Германия с 9:2

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

БФС с важно съобщение за мача със Северна Ирландия

Вижте подробности

Юношите с нова победа в Германия

Този път над Вестфалия, отново с 2:0

Александър Димитров: Разочаровани сме

„Футболистите дадоха максимума“, заяви селекционерът на младежите

Жалко: Младежите няма да играят на Евро 2025 (ВИДЕО)

България допусна домакински обрат в битката за второто място

Топят България пред УЕФА

Проблеми за БФС след позитивните резултати

БФС вече приема заявки за билети за Северна Ирландия

Срещата в Белфаст е на 15 октомври

Младежите до 19 години с ново реми с Малта

Втората среща помежду им завърши 1:1